Fysiotherapie

Fysiotherapie is een medische behandeling die gericht is op het behouden, herstellen en verbeteren van bewegingen en functies van het lichaam. Dit kan worden gedaan door middel van oefeningen, massage, manuele technieken en adviezen over houding en beweging.

Fysiotherapie wordt vaak gebruikt bij het behandelen van pijn, blessures, aandoeningen en aandoeningen zoals, zoals artritis, rugpijn, en een hernia.

Samen met de fysiotherapeut werk je aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven. Ook richt de algemeen fysiotherapeut zich op preventie, zodat klachten kunnen worden voorkomen.

Fysiotherapie

Je vraagt je misschien af

WAT DOET EEN FYSIOTHERAPEUT?

Een fysiotherapeut is een gezondheidswerkers die patiënten behandelt die lijden aan bewegingsstoornissen. Dit kan variëren van het behandelen van sportletsels, klachten na een ongeval tot het helpen van mensen met chronische aandoeningen zoals artritis of rugpijn. De behandelingen van een fysiotherapeut kunnen bestaan uit oefeningen, massage, manipulatie van het lichaam en het gebruik van hulpmiddelen zoals krukken of brace. Fysiotherapeuten werken vaak samen met andere gezondheidswerkers zoals artsen, chirurgen en verpleegkundigen om patiënten te helpen hun mobiliteit te herstellen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Letselschade specialisatie

Gedurende een uitgebreide intake worden het ongeval, de klachten/verwondingen, de huidige klachten en voorgaande therapieën en behandelingen in kaart gebracht. Onze letselschade specialist maakt een trauma analyse van het ongeval.

Gedurende de behandelingen wordt er nieuwe informatie ingewonnen. Hieruit ontstaat een expertise rapport welke je kunt toevoegen aan je medisch dossier.

Indien nodig onderhouden wij multidisciplinair overleg met andere,  bij jouw betrokken, specialisten.

Letselschade specialisatie

Je vraagt je vast af

WAT DOET EEN LETSELSCHADE SPECIALIST?

Onze letselschade specialist helpt om jouw lichamelijke en hiermee geestelijke gezondheid weer terug te brengen naar het niveau van voor het ongeval. Letselschade, ook wel personenschade genoemd, is lichamelijk letsel ten gevolge van bijvoorbeeld een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is. Meestal denkt men hierbij uitsluitend aan verkeersongevallen echter kan dit allerlei oorzaken hebben en ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld een arbeidsongeval, ongezonde werkomstandigheden, ski-ongeval, etc.

Helaas zien wij

Meer dan fysieke schade

Bij letselschade zien we vaak een combinatie van fysieke en emotionele klachten. Een trauma en/of ongeluk is een ingrijpende gebeurtenis. Wij kijken verder dan enkel jouw fysieke letsel. Naast onze specifieke letsel behandeling is er bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om je te laten masseren. Massage zorgt niet alleen voor spierontspanning, maar is ook een echte rustgever voor de geest.

Massage

Ervaar jij veel stress, zit je in een burn-out, heb je fysieke klachten en/of ben je fanatiek sporter waarbij spierpijn eerder regel dan uitzondering is? Onze massagespecialisten kunnen je helpen. Onze massages zijn aangepast aan uw specifieke behoeften.

Onze massagetherapeuten kunnen verschillende technieken gebruiken, waaronder kneden, drukken, wrijven, knijpen en strekken. Massages kunnen worden gegeven om specifieke klachten zoals rugpijn of nekklachten te behandelen of als ontspanning.

Wat is onze

Werkwijzen

Iedereen leidt een ander leven maar wat de meesten van ons overeen komen is dat ons leven tegenwoordig hectisch is! Dat betekent in deze tijd een standaard belasting op zowel ons fysieke als mentale stelsel. Om goed inzicht te krijgen in jouw levensstijl en welke vorm van massage het beste bij je past, volgt er eerst een intakegesprek. Vanuit daar maakt onze massagespecialist een plan op maat.

Erkend met licentie

Wel zo betrouwbaar

Wij werken met gediplomeerde sport/masseurs met een licentie van het Nederlands genootschap sportmassage.